Младежите на БСП с цел – 125 нови членове до 1 август тази година

17.01.2016 13:07

bsp

125 нови членове си е поставило за цел да приеме до 1 август тази година Младежкото обединение на БСП. Това заяви днес в Плевен на пресконференция председателят на областната структура на МО на БСП Стефан Бурджев. Приемът на поне толкова млади социалисти ще е символичен, тъй като тази година на 1 август ще бъде чествана 125-ата годишнина на партията.

Ще припомним, че младите плевенски социалисти вчера и днес бяха домакини на Регионална младежка среща, в която са се включили около 150 участници от 10 области на страната. Специален гост бе и лидерът на партията Михаил Миков. Именно той връчи вчера картите за електронно членство на 10 нови членове на МО на БСП в Плевен.

Сред участниците в пресконференцията на края на срещата бяха Вероника Делибалтова, председател на Националното младежко обединение на БСП, Станислав Владимиров, организационен секретар на БСП, Стефан Стефанов, член на ИБ на НС на БСП, Стоян Мирчев, депутат.

Регионалната младежка среща бе определена от Стефан Бурджев като една добра крачка в правилната посока. „Младите хора, на които им предстои да са гръбнакът на нашето общество, имат интереси и подкрепят БСП”, заяви Бурджев.

Председателят на младежкото обединение на социалистите Вероника Делибалтова, посочи че последните месеци расте приемът на млади хора в БСП, като това доказва, че партията има своя потенциал на развитие.

Темите, които са били обсъждани по време на младежкия форум в Плевен са били свързани с вътрешната и международната политическа обстановка, както и с предстоящия конгрес на БСП.

Депутатът Стоян Мирчев коментира новоприетия закон за образованието, който според него ще създаде сериозни проблеми. По отношение на здравеопазването, депутатът посочи, че правителството дели обществото на хора със средни и ниски възможности, които няма да имат право на здравеопазване, и хора на елита. Като сериозен проблем бе определен и колапсът в направление сигурност. Младите социалисти са силно обезпокоени от факта, че държавата реално е абдикирала в един много тежък момент, особено в настоящата международна обстановка и силния бежански поток. Депутатът бе категоричен, че единствената реална опозиция в Парламента в момента е БСП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: