Кметът на Червен бряг Данаил Вълов: Проверката на сериозните неизгодни договори е към края

16.01.2016 8:20

16.01.chervenПроверките на сериозните договори, които ощетяват общината, са към края си и скоро ще станат достояние на гражданите на Червен бряг. Това каза кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов, който беше гост в предаването „Нюзрум“ по News7. Повод за участието му в предаването е серията от нередности в обществените поръчки, обявени от предишното ръководство на общината, които сегашното наследява и които създават финансови затруднения.
„Всяко ново ръководство е длъжно да направи преглед какво наследява. Проверката на неизгодните договори и информацията за тях ще продължи да се появява в публичното пространство. Сега проверяваме по-леките договори – които са за по-малко пари и за по-кратки срокове и е по-лесно да се провери какъв е резултатът. Предстои да завършат проверките на сериозните договори“, каза Данаил Вълов.
В повечето случаи механизмите за ощетяване на общината и данъкоплатците са завишаване на сумите за изплащане на дейности, които не са били необходими или не са били извършени.Досега са проверени и е публикувана информация в официалната уебстраница на Общината Червен бряг (chervenbryag.bg) за осем наследени обществени поръчки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: