Във вторник пускат билетите за „Игра на дама“ с Калин Врачански

16.01.2016 15:14

15.01.kalin

От вторник, 19 януари, ще са в продажба билетите за спектакъла „Игра на дама“ от Лилия Абаджиева, в който ще видим една от големите звезди на родната сцена – Калин Врачански. Това информират от ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Билетите ще са на цена 10 лв.
Освен Калин Врачански, в „Игра на дама“ феновете на театралното изкуство в Плевен ще имат удоволствието да видят още Снежана Макавеева, Мила Люцканова и Васил Витанов. Сюжетът е по романа на Кортасар „Игра на дама“, Киркегор -„Дневникът на прелъстителя“, писмата на Кафка, поезията на Бодлер и Елиът, Чехов.
„Поставихме си амбициозната и почти невъзможна задача да изследваме любовното чувство във всичките му възможни измерения, да изследваме сътресенията на сърцето“, казва Лилия Абаджиева. „Във всеки полов акт участват четирима, е казал Фройд, като има предвид, че колкото и пълноценна да е една връзка, е невъзможно да получиш пълно удовлетворение само от нея. В този смисъл в пиесата има хамлетовски въпроси, трагика, романтични чувства. В образа на Калин Врачански, например, се съчетават Дон Жуан и Хамлет едновременно“, допълва още режисьорът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: