Районна прокуратура – Плевен предаде на съд 15-годишен, гепил стотинките на ученик

15.01.2016 14:45

SAMSUNG

Районна прокуратура- Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишен, извършил грабеж на ученик. Обвинението срещу 15-годишният С. А. е за това, че на 18.09.2015 г. в гр.Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи- парична сума в размер на 0,25 лв. от владението на ученик от начален курс, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.
Обвиняемият не учи и не работи, не е осъждан, но се води на отчет в Детска педагогическа стая за извършени противообществени прояви – хулиганска проява с нанасяне на средна телесна повреда през 2011г. и грабеж с блудствени действия през 2014 г. Има наложена възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
На 18.09.2015г. решил да си набави пари по неправомерен начин, като непосредствено пред ОУ „ Й. Йовков“ пресрещнал ученик. Момчето излизало от училището, след като приключило занималня с намерение да се прибира в къщи. Обвиняемият го попитал колко е часа, след което го заплашил, че носи в себе си нож, с който ще го прободе и хвърли в близкия изкоп, ако не му даде парите си. Отправяйки заплахите нанесъл няколко удара с юмрук по раменете и гърба и шамар по лицето на детето. Силно изплашен ученикът , извадил от джоба си 25 стотинки, които имал.
Предстои насрочване на делото за разглеждане в Районен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: