In memoriam: Напусна ни доц. д-р Емил Балтов

13.01.2016 10:22

13.01.baltovНа 12 януари след дълга борба с коварна болест, академичната общност на Медицински университет – Плевен и гилдията на ортопедите в страната изгуби скъп колега, отдаден лекар-ортопед и изключителен преподавател – доц. д-р Емил Балтов. В продължение на 3 години доц. д-р Емил Балтов бе част от Академичното ръководство на висшето училище като зам.-ректор по университетско-болничната координация.
По пътя на професионалното си развитие той заемаше отговорни ръководни постове като дългогодишен ръководител на катедра „Ортопедия и травматология“, началник на Клиниката по ортопедия и член на Съвета на директорите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен.
В Медицински университет – Плевен доцент Балтов бе член на Академичния съвет и част от настоящото Ръководство. Като виден ортопед, той бе член на Унгарското и Българското ортопедични дружества, както и член на редколегията на Българското научно списание по ортопедия.
Доцент Балтов ще остане завинаги в сърцата на своите колеги и студенти със своя професионализъм, човечност и всеотдайност!
Дълбок поклон пред паметта на човека, лекаря, преподавателя, колегата и приятеля!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: