Дарителската акция за Влади от Плевен продължава, има шанс за лечението му

10.01.2016 17:08

Vladi

Дарителската акция за набиране на средства за лечението на Владимир Петров от Плевен продължава. Младежът се нуждае от средства, за да може да продължи лечението и възстановяването си след преживяна тежка катастрофа.

Фаталният ден за Влади и неговото семейство е 14 април 2012 г. Тогава плевенчанинът катастрофира и получава тежка черепно-мозъчна травма. Владимир е бил напълно парализиран и неподвижен. Към момента той е със спастична квадрипареза, по-силно изразена в дясната страна. Има изкривяване на лява ръка в китката, силна спастичност в дясна ръка и десния крак и скъсяване на ахилесовите сухожилия. Това означава много работа и раздвижване на крайниците, както и посещения на санаториуми.

Владимир е само на 25 години!

Постигнато е известно подобрение, благодарение на труда на рехабилитаторите, които работят с него всеки ден, както и посещенията на санаториуми – Павел баня и Поморие 4 пъти в годината.

„Възстановяването на Владимир е много бавно и мъчително и за наше голямо съжаление се осъществява само България. Мнението на специалистите е, че възстановяването ще продължи дълго и препоръчват рехабилитационни центрове – Германия, Русия, Израел, Турция, но семейството ни не може да си го позволи”, казва майката на Влади Жанет Петрова. Тя добавя, че синът й има голям шанс да проходи и да се възстанови, защото няма прекъсване на гръбначен стълб. Това е мнението на специалистите от гр.Плевен, с които контактува семейството.

„Много е тежко да гледаш детето си толкова безпомощно, седнало в една инвалидна количка! Полагаме усилия с моя съпруг, защото това е 24-часова грижа в денонощие. Към настоящия момент Владимир не може да сяда и да се изправя самостоятелно, да се храни и обслужва, опитва се да говори и да се изправя с наша помощ, все още е изцяло е зависим от нас”, добавя още майката на Влади.

Семейството е потърсило мнение от специалисти в болницата Гювен, Анкара. От там са отговорили, че Владимир е подходящ за рехабилитация на роботизирано устройство Локомат, както и за допълнителни процедури, които ще допринесат за по-бързото и пълноценно подобряване  състоянието му.

vladi proforma

Изпратената оферта-проформа е за 20-дневна терапия, която трябва да се проведе при първия курс на лечението на Владимир. След извършване на медицински преглед, ще бъде изготвен конкретен план за лечение, което означава, че стойността може да се промени с малки разлики.

Сумата, която трябва да бъде събрана, за да замине Влади за Турция е 9 000$, в нея са включени само медицинските процедури, но не и разходите за престоя му.

„Разходите са огромни и непосилни за семейството ни, и за това разчитаме на помощта на добри хора и приятели!”, добавя още Жанет Петрова.

Ето и дарителската сметка, по която се набират средства за лечението на Влади:

„Първа инвестиционна банка”АД Плевен

IBAN:BG33FINV91502015516166

Титуляр-Галин Василев Петров

Основание за плащане – Дарение за лечение на Владимир Петров

Семейството на Владимир благодари на всеки, който отдели средства и дари!

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: