Отложиха за февруари делото за злоупотреба с евросредства в ОС-Плевен

07.01.2016 15:40

pari1

За февруари е отложено делото в Окръжен съд – Плевен за злоупотреба с пари, отпуснати от Европейския съюз по програма ФАР. То е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против В. М., живущ в гр.С.

Причината за отлагането е постъпила молба от упълномощения защитник на подсъдимия, който е пожелал да се запознае с материалите по делото, поради големия им обем, информират от пресцентъра на плевенската Темида.

Ще припомним, че обвинението срещу В.М. е, че от 1 юни 2008 г. до 31 май 2009 г. по грантов договор „Възраждане на традициите на дървените играчки за трайна заетост в с.Т.” по програма „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта”, сключен между Министерство на труда и социалната политика (възложител) и управителя на ЕТ „Д.-Т. В.” – Т. Ц. В.(бенефициент), В.М. като упълномощено лице използвал не по предназначение получени финансови средства, предоставени от ЕС на българската държава по програма ФАР.

Обвиняемият е заплатил сумата от 3937,50 евро по договор „Провеждане на обучение за придобиване на професионална степен по специалността производство на дървени детски играчки” на плевенско сдружение, а на фирма сумата от 6471,19 евро за положен човешки труд по договор за ремонт на дърводелска работилница и стая за почивка в с.Т., каквито дейности реално не са били извършвани.

Заседанието е насрочено за 8 февруари от 10 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: