С 210 куб. метра пясък и 120 т сол са обработени пътищата в област Плевен през последното денонощие

04.01.2016 14:52

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

И тази зима областният управител Ралица Добрева лично е инспектирала рисковите участъци на територията на областта, информираха от пресцентъра на Областна администрация.

„Няма да допусна по пътищата на Плевенска област да има бедстващи хора. За мен  е важно хората да знаят, че контрол върху работата на почистващите фирми се оказва.”, е заявила Ралица Добрева. Тя благодари на всички, които по празниците и през нощта при над минус 12 градуса чистиха пътищата в Плевенска област.

Заедно с Добрева на проверката днес са били народният представител Владислав Николов, директорът на Областно пътно управление инж. Иво Денчев и началникът на ОУПБЗН комисар Емил Маринов.

Инспекцията е започнала от пункта на Областно пътно управление в община Червен бряг. Установено е, че наличната техника е на пътните платна и се извършва опесъчаване и почистване на настилката. Осигурена е пълна проходимост за превозните средства.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В местността „Хумата”, където на 3 януари три тира запречиха движението, неспазвайки ограничението за движение на тежкотоварни автомобили в усложнената зимна обстановка, в момента на проверката пътната настилка е била изчистена до асфалт, така че движението на автомобили да бъде безпрепятствено и сигурно.

Директорът на Областно пътно управление инж. Иво Денчев е информирал областния управител Ралица Добрева, че само за последното денонощие 210 кубически метра пясък и 120 тона сол са изразходени за обезпечаване проходимостта на пътищата на територията на Област Плевен.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Комисар Емил Маринов е докладвал, че пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. „В Оперативния център на РДПБЗН-Плевен не са постъпвали сигнали за бедстващи хора и/или населени места и за затворени пътни участъци. На постъпилите отделни сигнали за закъсали в снега МПС, своевременно е отреагирано”, е обяснил комисар Маринов. Той е уверил областния управител Ралица Добрева, че наличната високопроходима техника е изправна и в готовност за действие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител лично се е убедила в доброто състояние на пътната настилка при зимни условия и в община Кнежа, където също през зимата има рискови участъци.

Проверките продължават. 

Снимки: пресцентър Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: