„Наздраве, 2016-а с…“ директора на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов

31.12.2015 16:02

В дните около Нова година в поредица от блиц интервюта, обединени под рубриката „Наздраве, 2016-а с…“, „Плевен за Плевен“ ще ви срещне с интересни и популярни хора от Плевенско, мнозина от които разнасят славата на нашия край не само в България, но и по света. С какво ще запомнят изминалата и какво си пожелават през новата година, какво ги вдъхнови и какво разочарова – бъдете с нас и ще разберете!
Пореден наш гост е директорът на Начално училище „Христо Ботев“ – Плевен Цветелин Горанов.

31.12.goranov
1. С какво ще запомните изминалата година в обществен и личен план?
За мен, както и за целия екип на НУ „Христо Ботев”, изминалата 2015 година беше много динамична, с много поводи за радост и гордост, за многото успехи, като резултат от системната ни работа. На първо място можем да се похвалим с отличните резултати на НВО за ІV клас – 14 място в България от общо 1868 училища и на І място в област Плевен; призовите места в математически, литературни състезания на общинско, областно и национално ниво, медалите и първите места в музикални фестивали и спортни състезания.
Като материални придобивки: зелена класна стая, обновени са зелените площи в училището, нова ограда, има оформени алпинеуми с каменни реки, създаден е „Еко кът на НУ „Христо Ботев” – Плевен” по проект на ПУДООС към МОСВ, направен е и основен ремонт на класните стаи и помещенията за хранене, закупена е ново поколение интерактивна дъска.
Най-голямото признание за моята работа и работата на колектива е наградата от Ротари клуб Плевен Центрум – „РОТАРИ ПРИЗ 2015“ за постижения в областта на образованието, както и това, че НУ „Христо Ботев” е най-желаното училище сред родители и ученици.
В личен план мога да кажа, че българина се радва, когато децата му са здрави и са добре. Голямо удовлетворение за мен е, че синът ми успешно издържа изпита и от тази година е ученик в НУИ „Панайот Пипков” – Плевен в класа по рисуване.
2. Събитието, което Ви вдъхнови? Събитието, което Ви разочарова?
Това, което ме вдъхновява са децата. Желанието ми те да са щастливи и да се чувстват добре. Това, което искам да постигна и скоро ще започне реализацията му, е изграждането на физкултурен салон – важно съоръжение, което училището не е имало от своето създаване. Желанието на все повече родители децата им да учат именно при нас ме кара да продължавам напред и винаги нашите условия да са адекватни на техните очаквания.
Това, което ме разочарова са ежедневните медийни скандали, световните трагедии, които разтресоха света, множеството катастрофи по пътищата, в които загубиха живота си толкова млади хора, липсата на вяра и апатията, обхванали обществото.
3. Накъде върви: светът, България, Вие?
Иска ми се да вярвам, че света върви към по-добро. Всички се стремим към това, защото утре започва от днес ние сме тези, които трябва да работим усилено, за да постигнем мира и спокойствието, които да оставим на поколенията.
Нека да повярваме, че България ще върви напред, че ще има отговорни политици, които ще дадат вяра на хората и ще работят за тяхното благополучие.
Аз също ще продължа да се развивам, да работя за една добра кауза – доброто образование и възпитание на учениците, подобряване на условията за работа, поддържане имиджа на НУ „Христо Ботев” като най-доброто и желано училище.
4. Какво, защо и на кого не успяхте да кажете? Направете го сега!
Аз и моите колеги сме всеотдайни в работата си, благодаря им за това, както и на всички институции за съдействието, което ни оказват. Най-важното е да се работи с любов към децата, защото те са нашето бъдеще. Ние като учители и родители сме тези, които трябва да се грижим за живота и здравето им, за доброто им възпитание. Наш дълг е да им дадем основата, за да продължат напред, да се развиват, да се изграждат като личности и достойни хора, да ги научим да не се отказват и да преследват целите си, да подхранваме мечтите им и с каквото можем да ги подкрепим, за да постигат своите големи успехи.
Оценявам това, че най-близките си хора съм ощетил с време за тях и през новата 2016 година ще им дам вниманието, което заслужават.
5. Какво си пожелавате през 2016 – на себе си, на близките, на града Ви?
На себе си и близките ми хора пожелавам преди всичко здраве, благоденствие и да бъдем по-добри хора. А на града ни – да върви напред, да се развива, да се създават повече работни места за младите хора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: