Апелативният съд в Търново насрочи делото за убийството на студенката Вероника от Никопол

30.12.2015 14:04

30.12.veronika

Апелативният съд във Велико Търново насрочи за 15 февруари 2016 г. делото срещу Илиян Здравков, убил на 28 февруари по особено жесток начин студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Това информират от пресцентъра на съда.
Ще припомним, че с присъда от 15 септември Окръжен съд – Велико Търново призна за виновен подсъдимия Илиян Здравков в това, че на 28 февруари във Велико Търново, в района на Южен пътен възел, отнел от Вероника Здравкова на 24 г. от Никопол чужди движими вещи на обща стойност 401,81 лева, като употребил за това сила. Деянието е придружено с убийството на Вероника Здравкова. Съдът осъди Здравков на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, както и да плати по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на гражданските ищци и частни обвинители Т. З. Т. и Н. В. Т.
Срещу присъдата постъпи въззивна частна жалба от служебния защитник на подсъдимия, в която се сочи, че наложеното максимално по закон наказание се явява прекалено тежко и се иска неговото смекчаване, предвид наличието на изключителни смекчаващи вината обстоятелства. Във връзка с въззивната частна жалба във ВТАС е образувано въззивно наказателно от общ характер дело, като системата за случайно разпределение на дела е определила за съдия-докладчик съдия Петя Стоянова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: