Още един неизгоден договор дава на прокурор кметът на Червен бряг

28.12.2015 17:57

sad11

Договор между Община Червен бряг и софийска охранителна фирма „ГАРД“ ЕООД е даден на прокурор. Това е поредният неизгоден за Община Червен бряг и данъкоплатците договор, който кметът на общината инж. Данаил Вълов предава на компетентните органи, информираха днес от пресцентъра на местната управа. Договорът е за денонощна въоръжена охрана на екопътеката „Тектонски гребен” в село Реселец.

След щателна проверка се е оказало, че фирмата „ГАРД“ ЕООД получава редовно и изцяло сумата от 4 800 лева с ДДС на месец за 8 въоръжени охранители.

Проверката е констатирала освен завишена цена на услугата и ред други нарушения. Според Закона за частна охранителна дейност, служителите трябва да имат кабина и каса за съхранение на оръжие, както и книга, в която да се вписва приемането и издаването на оръжие, графици и тетрадки за влизане и излизане от МПС-та в охраняемия обект. При проверката обаче не бяха открити такива, а контролния орган – Община Червен бряг не е изисквала подобни от фирмата изпълнител.

Оказва се, че този договор за охрана на същия обект не е единствен, а цели 6 за период от три години, като четири от тях са в рамките на една календарна година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: