Кметът Спартански ще има петима заместници

21.12.2015 15:28

sesia pleven

Петима заместници ще има кметът на община Плевен Георг Спартански. Това предложение, което беше внесено на днешната сесия на Общинския съвет от самия кмет, бе подкрепено от местните парламентаристи.

Заместник-кметът по финанси и икономика ще координира дейността по развитие на икономиката и финансите на Общината.

Заместникът по обществен ред и сигурност ще координира дейността на отделите „Обществен ред и сигурност”, „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка”, както и дейността на инспектората и звеното за вътрешна охрана.

Другият заместник по „Европейски проекти и хуманитарни дейности” ще координира дейността на Дирекция „Европроекти”, както и отделите „Образование” и „Здравеопазване и социални дейности”.

Заместник-кметът по териториално развитие ще координира дейността на двете дирекции, които и до момента са били на негово пряко подчинение – „Строителство, техническа инфраструктура, кадастър и регулация” и „Архитектура, градоустройство и териториално и селищно устройство”, както и дейността на сектор „Земеделие и гори”.

Заместник-кметът по младежки дейности и спорт ще отговаря за дейността на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” и за Секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Пряко подчинени на кмета ще бъдат както и до сега отделите „Правно и нормативно обслужване” и „Вътрешен одит”. Освен тях се прибавят и отдел „Връзки с обществеността и протокол”, „Информационни технологии”, „Местно самоуправление”, „Култура”.

Новата структура на общинската администрация ще е в сила от 1 януари 2016 г.

Ще припомним, че до момента са обявени имената на трима заместник-кметове – по финансите – Милен Яков, териториално развитие – арх. Невяна Иванчева и еврпороекти – Стефан Милев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: