Кметствата в община Червен бряг се подготвят за празниците

17.12.2015 10:06

suhache elha

Без много шум и празнична украса се готвят да посрещнат Коледа и Нова година кметствата в Червенобрежка община.

Най-забележима е организацията в село Сухаче, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Украсена елхичка на балкона на кметството привлича погледите на жителите на селото.

На таблото за обяви има две покани към жителите на Сухаче да се съберат и празнуват заедно на 19 декември. Най-напред сухачани ще отидат на Коледното тържество в местното читалище „Асен Златаров“, а след това ще си направят и  коледна почерпка в селския ресторант.

В село Горник празничната атмосфера засега се усеща само в канцеларията на кмета. Светещата украса за живата елха пред кметството все още е в кашона и чака автовишката да дойде и да окичи дървото.

В Горник ще празнуват заедно два пъти – веднъж Коледа на 25-и декември, а след това ще си спретнат на 29 декември в ресторанта и новогодишен банкет. Кметът Момчил Митов споделя една от надеждите си за идващата година: „Надяваме се да си отворим училището още за следващата година. Имаме деца“.

Че празниците наближават личи и в центъра на село Чомаковци. До читалището вече има украсена елха, а от фасадата на сградата се усмихва Дядо Коледа.

„Макар и с хубава визия, читалището ни е в окаяно състояние, покривът тече, падат гипсови елементи и е за ремонт. Затова и няма да правим коледно тържество в него, а ще се съберем на почерпка в ресторанта на 27 декември“, казва кметът Димчо Бешовишки. Навръх Нова година на площада ще свири духова музика.

Снимки: пресцентър Община Червен бряг

chomakovci ukrasa

#тагове:

НАЙ-НОВИ: