Запалиха светлините на коледното дърво в Кнежа

15.12.2015 15:34

15.12.kneja2Вчера малко след 17 ч. на площад „Пенчо Янкулов” с тържества, детски смях и много настроение, грейна коледната украса в Кнежа. Малки и големи, бяха дошли да се насладят на празничната програма, която предшества тържественото откриване на празниците.
Деца от съставите на НЧ „Борба 1896” показаха талант и артистичност, като поздравиха присъстващите на площада със стихове и песни, а фолклорна формация „Гергана” блеснаха с „Джиновски танц”. През изминалата седмица всички училища от града имаха възможността да изберат и украсят свое коледно дърво в градския парк. Благодарение на инициативата, цели шест дръвчета озариха централната градска част. И тъй като бе невъзможно да се определи кое дръвче е най-красиво, всички училища получиха еднакви награди и грамоти, връчени лично от Кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски. След връчването на грамотите, той произнесе празнично слово, в което пожела на всички здраве, късмет и упоритост, за да посрещнат и преодолеят всички предизвикателства, които 2016 година ще ни донесе.
Веднага след словото на г-н Лачовски последва обратно броене и светлините на коледното дърво грейнаха празнично, а зарята – изненада предизвика още повече усмивки и празнично настроение сред жителите на града.

15.12.kneja1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: