Задържаха 22-годишен плевенски автоджамбазин рецидивист

15.12.2015 10:04

15.12.avto

По предложение на Районна прокуратура – Плевен, Районният съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на лицето Теодор М., привлечен в качеството на обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, съобщиха от Прокуратурата
В Районна прокуратура – Плевен на 18 ноември е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 17 ноември в Плевен, чрез използване на техническо средство – ключ, отнел чужда движима вещ оставена без постоянен надзор – автомобил „Рено Туинго” от владението на собственика, без негово съгласие с намерението противозаконно да я присвои. В резултат на предприетите незабавни действия по разследването, автомобилът, предмет на престъплението, е бил намерен изоставен и опожарен. В хода на проведеното разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършител на деянието е лице на 22 години от Плевен, многократно осъждано за престъпления против собствеността.
С Постановление от 11 декември на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен, същият е задържан под стража за срок до 72 часа. На 14 декември е внесено предложение до Районен съд – Плевен, по отношение на обвиняемия Теодор М. да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Внесеното от страна на прокуратурата предложение е било уважено. Разследването по делото продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: