Съветниците на Плевен ще решават за зам.-председатели на местния парламент и за постоянните комисии

14.12.2015 15:09

savetnici

Предстоящата сесия на Общински съвет – Плевен, насрочена за 21 декември, понеделник, е с дневен ред, в който правят впечатление предложенията, свързани със структурирането на местния парламент.

Като точка две е предложението от председателя на ОбС-Плевен, Мартин Митев, за избор на негови заместници. Той предлага те да са четирима на брой като изборът им да бъде чрез явно гласуване.

10 да са постоянните комисии в местния парламент на Плевен е другото предложение на Митев. В него шефът на Общинския съвет посочва и конкретни сътветници, които да бъдат членове. Старейшините обаче ще трябва да определят кой ще е председателят и заместниците на всяка една постоянна комисия.

Ето и кои ще са постоянните комисии в ОбС-Плевен, ако бъде прието предложението на Мартин Митев:

ПК по „Стопанска политика и транспорт”

ПК по „Бюджет и финансова политика”

ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика”

ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност”

ПК по „Образователна политика и читалищна дейност”

ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм”

ПК по „Здравеопазване и социална политика”

ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие”

ПК по „Обществен ред и сигурност”

ПК по „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията”

Комисиите са от по деветима или седем членове според предложението на шефа на ОбС-Плевен. Крайното решение обаче все пак е в ръцете на местните парламентаристи.

Освен за постоянните комисии общинските съветници ще трябва да решават и за още няколко други важни комисии – за работа с граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове; Наблюдателна комисия към ОбС-Плевен; Общинска комисия за обществен ред и сигурност; за решаване жилищните нужди на гражданите.

По предложение на кмета Георг Спартански ще бъде актуализиран и съставът на Комисия за одобряване на критерии и отпускане на средства, постъпили от дарения и спонсорства за отпускане на годишни стипендии и еднократни помощи за участие в мероприятията от национално и международно значение, а също така и на деца – сираци, чиито родители са загинали при особени ситуации.

Дневният ред на заседанието на ОбС-Плевен е от 28 точки. То е насрочено за 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: