Коледният дух бележи културния афиш на Плевен през тази седмица

14.12.2015 7:25

Decorated Christmas tree

Богат откъм прояви с акцент върху наближаващите Коледни и Новогодишни празници е културният афиш на Плевен за тази седмица. Началото ще бъде дадено днес с откриването на Работилница за сурвачки в експозиция „Традиционен бит и култура” на Регионален исторически музей – Плевен. Тя ще приема малчугани от понеделник до четвъртък от 9 до 16 ч. На следващия ден – 15 декември, вторник, от 19 ч. на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ ще бъде представено премиерно най-новото заглавие от афиша на плевенската Драма. Това е „Катаклизми“ от Здрава Каменова. Режисьор на спектакъла е Десислава Стоянова.
Празничната програма продължава с представяне на поетичната книга „Отражение“ с автор Кънчо Великов. Организатор е Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен. Проявата е на 16 декември, сряда, от 16 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Същия ден, но от 17.30 ч., пресклубът на БТА в Плевен ще е домакин на церемонията по връчване на Годишните награди за журналистика „Северно ехо – Плевен 2015”.
В четвъртък Дружеството на писателите в Плевен ще представи музикално-поетична вечер под мотото „Коледа! Коледа!“, която ще се проведе от 16.30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“, а на следващия ден от 11 ч. в Актовата зала на Община Плевен е церемонията по награждаване на Спортист на годината – Плевен 2015.
С Коледен концерт ще бъдат зарадвани плевенчани в събота, като в него ще се изявят ученици от школата по пиано на Милена Спасова. Музикалното събитие е от 11 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Концертите продължават и в неделя – „Коледа с приятели…” е заглавието на проявата, с която ще зарадва своите почитатели Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков. Концертът е от 18 ч. в зала „Катя Попова“. Кулминацията на проявите е отново в неделя, но от 19 ч. на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ с шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: