Областният управител Ралица Добрева откри турнира по класическа борба „Освобождение“

12.12.2015 17:04

12.12.borba1

Възроденият турнир по класическа борба „Освобождение“, организиран по случай празника на града 10 декември, бе открит официално днес следобед. Както писахме, за първи път надпреварата е проведена през далечната 1974 година и досега има повече от 15 издания, но през последните 8 години не е организирана по финансови причини. В турнира се включиха 10 български отбора, както и борци от три града в съседна Румъния, а плевенските участници са общо 15. Състезанието се организира с подкрепата на Община Плевен и под патронажа на заслужилия майстор на спорта, европейски и световен шампион – Камен Лозанов.

12.12.borba2
Участниците бяха приветствани от Тодор Тодоров – представител на Българската федерация по борба, който не скри радостта си, че Плевен отново е домакин на турнира „Освобождение“ и им пожела да постигнат успехите на светила в борбата, като Камен Лозанов. От името на ръководството на Община Плевен поздравление отправи експертът „Спорт и младежки дейности“ Таня Митранова. Радостна съм, че се отзовахте на поканата на плевенския клуб по борба „Изобор“, каза тя, като благодари на организаторите на турнира за положените усилия. Нямам съмнение, че отново ще бъдем свидетели на постижения от световен мащаб, постигани от плевенски борци и вярвам, че това предстои в близко бъдеще, отбеляза Митранова.

12.12.borba3
Турнирът „Освобождение“ бе официално открит от областния управител Ралица Добрева. Тя също благодари на СКБ „Изобор“ за неимоверните усилия, положени по организацията на състезанието, а на участниците пожела здраве, последователност и целеустременост. Не спирайте да преследвате мечтите си, обърна се към тях Ралица Добрева. Гости на откриването на надпреварата бяха още съветникът в Министерството на спорта Цветан Антов и директорът на Спортно училище „Георги Бенковски“ Вилма Великова. По време на церемонията бяха връчени отличия на спортни деятели с принос за развитието на плевенската борба.

12.12.borba4

 

12.12.borba5

 

12.12.borba6

 

12.12.borba7

 

12.12.borba8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: