ОУ ”Св. Климент Охридски” – Плевен е домакин на Националната седмица на четенето

09.12.2015 10:44

9.12.ou

По повод инициативата на МОН „Национална седмица на четенето” в ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен бяха планирани и осъществени серия от мероприятия, информираха от школото. Инициативата се провежда в седмицата 7-12 декември и нейна цел е повишаване образователните потребности на децата и засилване интереса към книгата. Старт беше даден и на друга инициатива – „ Маратон на четенето”, която приключва на 24 май с награждаване на прочелите най-много книги.
На 7 декември в Актовата зала на училището приветствени слова бяха произнесени от Ваня Иванова – библиотекар в училището, а деца от 3 и 4 клас рецитираха стихове.
На 8 декември деца от ОДЗ 18 посетиха училищната библиотека и се запознаха с библиотечния фонд, а днес ще се проведе рецитал на стихове по класове и деца от третите класове ще четат на първокласниците. Седмицата приключва на 11 декември с четене на любими произведения от близки на учениците, а от 12.20 часа ученици от третите класове ще проведат среща-разговор с г-жа Велина Ценкова – преподавател по английски език в училището и поетеса, спечелила седмият подред конкурс на „Анубис”и „Булвест” за учители-творци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: