Над 200 жители на Николаево подкрепиха подписката срещу вандалите, поругали надгробни паметници

09.12.2015 10:15

podpiskata

210 са към момента жителите на плевенското село Николаево, които са подкрепили подписката, организирана заради вандалските прояви в гробищния парк. Това научихме от кмета на Николаево Ваня Орозова. Тя обясни, че през почивните дни много от живеещите извън селото хора са я потърсили, за да се подпишат.

Днес предстои подписката да бъде предадена в полицията, а от там заедно с другите материали по случая, да бъде предоставена на Районна прокуратура – Плевен.

Ще припомним, че навръх Архангелова Задушница невръстни вандали поругаха надгробни паметници в гробищния парк на село Николаево. Агресията им е била породена вероятно от отправени към тях забележки да не дърпат храната от ръцете на близките на покойниците и да не ги притесняват.

Поругани са 34 надгробни паметника – някои са извадени, други съборени, трети счупени на парчета. Паметниците са ритани, има следи от кални обувки върху тях, както и върху пръстта на гробовете. Има и липсваща надгробна плоча, счупени снимки. Съвместно със служители от Второ РУП Плевен са установени извършителите – малолетни и непълнолетни жители на селото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: