Второ място за отбора на Плевен в Национален турнир по шах за хора с увредено зрение

07.12.2015 7:26

7.12.chess1

За четвърти пореден ден Плевен бе домакин на Национален турнер по шахмат за хора увредено зрение. Той се проведе на 4 и 5 декември в хотел „Балкан“ и бе в чест на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. В състезанието се включиха 6 отбора от София, Пловдив, Русе, Шумен, Монтана и Плевен. Те бяха съставени от трима състезатели и играха по система „Всеки срещу всеки“.
Три от отборите – „Изгрев“ (Пловдив), „Феникс“ (Монтана) и СКХУЗ (Плевен) бяха значително по-силни от останалите и първото място се реши в преките двубои помежду им. В тях отборът на „Изгрев“ (Пловдив) успя да победи преките съперници с по 2:1 и заслужено да спечели първото място с 10 точки от 10 възможни. Отборът на домакините от СКХУЗ загуби само от победителите и победи убедително останалите 4 отбора и с 8 точки остана втори. На трето място със 6 точки остана отборът на „Феникс“ (Монтана).

7.12.chess2
Победител на първа дъска е международният майстор Расим Низам („Изгрев“ (Пловдив), който постигна 5 точки от 5 възможни. На втора дъска победител е неговият съотборник Милко Кичуков с 4 точки, а на трета дъска с 5 победи победител е Габриела Илиева (СКХУЗ – Плевен), която преди няколко месеца стана и държавна шампионка за жени за хора с увредено зрение.
Плевенският отбор бе в състав Михаил Николов, Илия Величков и Габриела Илиева. Домакините от плевенската организация на хората с увредено зрение за пореден път се справиха отлично с организацията. Турнирът се проведе под егидата на Община Плевен и бе финансово попомогнат от нея, а хотел „Балкан“ предостави отлични условия за състезателите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: