Елхата в Плевен грейна и донесе коледния дух (галерия + видео)

04.12.2015 18:45

Весел празник съпътства запалването на празничните светлини в Плевен тази вечер. Стотици плевенчани се събраха на площад „Възраждане“ да съпреживеят вълнуващия миг, а очаквано най-нетърпеливи да бъдат запалени светлинките на елхата бяха малчуганите.
Както писахме, тази година мотото на украсата, осъществена от фирма „Елко”, е древна китайска мъдрост, гласяща „По-добре запали свещ, вместо да ругаеш мрака”. Идеята е всеки от нас да бъде провокиран да потърси светлината в и около себе си.

4.12.elha1
В програмата преди самото запалване на лампичките на коледното дръвче бяха включени изпълнения на Общинския духов оркестър, детската вокална група „Усмивка”, танцовата формация „Жеда”. Малките плевенчани и техните родители бяха поздравени от кмета на Община Плевен Георг Спартански, който се свърза по мобилния си телефон с Дядо Коледа, за да разбере дали Добрият старец вече е тръгнал към Плевен и може ли да намери къде се намира градът ни. Оказа се, че всичко върви по план – Дядо Коледа вече е на път с пълен чувал подаръци, а като ориентир как по-лесно да стигне до Плевен Спартански му посочи коледното дръвче, което лично градоначалникът запали. На финала на тържеството небето над Плевен бе озарено от пъстра заря.

4.12.elha2

 

4.12.elha3

 

4.12.elha4

 

4.12.elha5

 

4.12.elha6

 

4.12.elha7

 

4.12.elha8

 

4.12.elha9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: