Ало-измамници, измъкнали 27 000 лв. от доверчива жена, ще лежат в беленския затвор

01.12.2015 14:10

13.11.alo

Ефективни наказания са получили двама телефонни измамници, действали на територията на град Русе. Те ще излежат присъдите си в Затвора в Белене, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура-Русе и постигнато споразумение в съдебната фаза, двама мъже са осъдени на лишаване от свобода за  телефонна измама като по отношение на единия участник деянието е в условията на повторност.

Съгласно споразумението, одобрено от Районния съд в Русе, Атанас А. и Димо Д. се признават за  виновни в това, че на 14.10.2014 год. в крайдунавския град в условията на опасен рецидив, измамили жена, че дъщеря й е паднала, счупила си крака и трябва да й се направи операция и да се поставят 6 бр. златни пирони. Сумата, която мошениците получили от жертвата си е 27 000.00 лева.

В хода на съдебната фаза подсъдимите са възстановили щетите на пострадалата и е постигнато споразумение.

Атанас А. е осъден на  лишаване от свобода за срок от две години и единадесет месеца при строг режим. Наказанието на Димо Д. е една година и десет месеца лишаване от свобода също при строг режим. Спрямо него е приведено в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, наложено му с предходна присъда, изпълнението на което е било отложено за изпитателен срок от 4 години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда. Двамата са приведени в Затвора  – Белене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: