Гледаме „Все още Алис” в кинолекторията на РБ „Христо Смирненски” – Плевен

01.12.2015 15:30

alis kino

Филмът „Все още Алис” е поредното заглавие, което ще бъде представено в традиционната кинолектория на Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен. Прожекцията е планирана за 9 декември от 17 часа в арт залата на петия етаж.

Джулиан Мур прави изключително изпълнение в ролята на доктор Алис Хауленд – професор по лингвистика, с диагноза Алцхаймер в ранен стадий. Брилянтната Алис се оказва в уникална позиция, разбирайки точно какво означава болестта ѝ. Докато преминава през отрицанието, диагнозата и влошаването на умствените й способности, Алис е принудена да разчита на семейството си и особено на най-малката си дъщеря Лидия (Кристен Стюарт), която се превръща в нейна довереница, придружител и връзка с миналото.

AFI Фест: „ Във филма си, създаден по бестселъра на невролога Лиса Дженова, режисьорите Ричард Глацър и Уош Уестморленд създават деликатен и изпълнен с достойнство портрет на жена, която страда от загубата на същността си – опустошаваща промяна, с която Алис смело се бори до последно.”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: