Хората от Трънчовица излязоха на протест заради път в окаяно състояние

27.11.2015 14:27

protest tranchovica

Жители на с.Трънчовица и околните села са затворили днес в 10.00 ч. републикански път ІІІ-304, І-3, за да изразят своя протест за изключително лошото му  състояние. Това информираха от пресцентъра на Община Левски.

Кметът на Община Левски ,Любка Александрова е подкрепила категорично протеста на хората. На път за среща с Регионалното сдружение на петте общини изпълняващи проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Левски /Никопол/”, Александрова е заявила, че при сегашното състояние на пътя няма да е възможно извършването на качествена услуга по проекта, свързана с транспортирането на отпадъците.

Републикански път ІІІ-304, І-3, от разклон Плевен- Русе до Бацова махала, е около 13 км  и за основния му ремонт ще са нужни около 5 млн. лв. по вече готовия от 2012 г. проект,стана известно на протеста.

protest tranchovica 1

Да подкрепят справедливите  искания  за основен ремонт на пътя днес при протестиращите са били и кметовете на с.Изгрев Николай Русанов и на съседното село Бацова махала – Асен Костов.

В обръщението си към хората председателят на Инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов е разказал за неволите и безрезултатните до момента преписки с АПИ  и  ОПУ – Плевен. Той е посочил факта, че цената на винетките се увеличава, а състоянието на пътя от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние и продължава да се влошава.

Прочетена е била и подписана декларация с категорични искания за незабавни, адекватни действия от органите, имащи отношение по проблема.

protest tranchovica 4

Декларацията ще бъде внесена в Народното събрани от депутата Васил Антонов, АПИ , ОПУ – Плевен, Постоянните комисии в Народното събрание по транспорт и регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Протестиращите дават едномесечен срок за осигуряване на средства за основен ремонт на пътя и ОПУ-Плевен да предостави информация в Община Левски за мерките и действията за решаване на проблема. В противен случай протестът ще бъде ежеседмичен до постигане на желания резултат.

Снимки: пресцентър Община Левски

protest tranchovica 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: