Безплатни урологични прегледи по време на Movember в Плевен

19.11.2015 15:14

studenti move

Безплатни урологични прегледи са част от акцентите в тазгодишната кампания Movember, която организираха от плевенския клон на Асоциацията на студентите медици в България /АСМБ/. Прегледите се предлагат от Урологична клиника „Уромед” на 21, 26 и 28 ноември от 10 до 13 часа. Нужно е предварително записване, което става на регистратурата, но и без час пациенти няма да бъдат връщани.

И днес усмихнатите студенти-медици, членове на АСМБ-Плевен, раздаваха информационни материали и обясняваха за безплатните прегледи в рамките на кампанията Movember.

Movember се провежда в световен мащаб като целта й е да се информират мъжете за опасностите, свързани с тяхното здраве – рак на тестисите и рак на простатата, както и с възможностите за превенция, свързана с прегледи при специалисти.

По данни на Световната здравна организация честотата на заболявания на простатата в Европа се увеличава през последните години, особено при мъжете между 60 и 80 години.

studenti move 1

Ракът на простатата е на трето място по честота у нас сред злокачествените заболявания при мъжете.

Утре отново от 12 до 18 часа може да срещнете студентите, облечени в тениски на кампанията. Не ги подминавайте, а чуйте какво ще ви кажат и си направете снимка за спомен с тях в закачливата рамка с мустаци – символ на Movember.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: