Студентите-медици в Плевен стартираха кампанията Movember

18.11.2015 15:29

18.11.movemeber

Студентите-медици в Плевен стартираха кампания под наслова Movember. Тя се провежда в световен мащаб като целта й е да се информират мъжете за опасностите, свързани с тяхното здраве – рак на тестисите и рак на простатата, както и с възможностите за превенция, свързана с прегледи при специалисти.

По данни на Световната здравна организация честотата на заболявания на простатата в Европа се увеличава през последните години, особено при мъжете между 60 и 80 години.

Ракът на простатата е на трето място по честота у нас сред злокачествените заболявания при мъжете.

Заради сериозността на проблема от плевенския клон на Асоциацията на студентите медици в България организират кампания за раздаване на информационни материали. Такива може да получите в четвъртък и петък от 12 до 18 часа пред Централ мол в Плевен. В същото време може да си направите и закачлива снимка за спомен в специалната рамка на Movember.

По време на кампанията в Плевен се предлагат и безплатни профилактични прегледи в Урологична клиника „Уромед” на 21, 26 и 28 ноември от 10 до 13 часа. Нужно е предварително записване, но и без час пациенти няма да бъдат връщани.

Снимка: АСМБ-клон Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: