Наградиха плевенски военнослужещи и журналисти за празника на Сухопътни войски

17.11.2015 16:12

voenni nagradi

На тържествено събрание – концерт днес във Военния клуб в Плевен бяха отличени военнослужещи и журналисти, участвали в спортни турнири и състезание по стрелба със стрелково оръжие, по случай празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Грамотите на наградените бяха връчени от командира на гарнизон Плевен полк. Николай Бешев.

luba nagrada

Тържественото събрание бе уважено от областния управител Ралица Добрева. „Заставайки пред доблестни войни като вас, аз изпитвам огромно уважение към Сухопътните войски в българската армия, към всички онези офицери, сержанти и войници, отстоявали с чест, достойнство и храброст славата на българския национален флаг, свободата и независимостта на нашето отечество”, каза в приветствието си по повод празника Ралица Добрева.

Приветствие към плевенските военнослужещи отправи и полк. Николай Бешев, който припомни историята на Сухопътните войски. Поздравителен адрес, изпратен от ген.Андрей Боцев, командир на Сухопътни войски, бе прочетен от подполк. Красимир Кръстев, началник на щаба на ВФ 22 160.

През настоящата година бойният празник на Сухопътни войски е посветен на 130-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 г. По този повод лекция на тема „IV ти Пехотен плевенски полк в Сръбско-българската война от 1885 г.” представи о.р.полк. Красимир Атанасов.

След тържествената част и награждаването празничният ден продължи с концерт с участието на Атанас Рачев – Маестрото, с изпълнения на фолклорен клуб „Северняците” и клуб по спортни танци „Дъга”.

oblasten voenni praznik

 

voenni nagradi 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: