Младежи от Белене играят постановка за четирима достойни българи в 4 града

13.11.2015 11:34

afish belene 11

Театралната постановка „Като агнета сред вълци”, в която участват младежи от Белене, ще бъде представена при „вход свободен” в четири града. Това съобщи на пресконференция в БТА в Плевен днес отец Паоло Кортези, ректор на Светилище „Бл. Евгений Босилков”.

Постановката е посветена на четиримата български мъченици – епископ Евгений  и свещениците Йосафат, Павел и Камен. Тяхната памет ще бъде почетена 14 ноември, събота, от 11.00 ч. с  тържествена Св. Литургия в Светилището. Броени дни след това група млади хора от Белене ще се отправят на кратко пътешествие из страната, за да представят театралната постановка „Като агнета сред вълци”, посветена на последните дни от живота на тези доблестни, смели и всеотдайни мъже, жертвали живота си от любов към Бога, Църквата и родина.

Пиесата ще разкрие не толкова познати, но значими моменти от живота на Бл. Евгений, оформили го като личност и духовен пастир. Зрителите ще имат възможност да се запознаят с онези чисто човешки черти, примесени с непоклатима вяра, които в крайна сметка ще доведат до избора на саможертвата – върховен израз на любов.

На 18 ноември младите театрали ще гостуват в Русе, от 18.30 ч. в читалище „Зора-1866”. На 20 ноември представлението ще бъде представено в София в кино „Влайкова”, на 25 ноември в Белене от 17,30 часа в НЧ „Христо Ботев – 1897 г.” и на 27 ноември във Велико Търново в читалище „Искра – 1896 г.” от 18,30 часа. С постановката си поставяме за цел да покажем на обществото достойнството на тези четирима българи и да не забравяме за тях, отбеляза пред медиите отец Паоло.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: