Изложби и концерти бележат културния афиш на Плевен следващата седмица

13.11.2015 13:50

13.11.afish

С камерна изложба по повод 115 години от рождението на Евгений Босилков ще започнат събитията от културния афиш на Плевен през следващата седмица. В експозиция „Нова и най-нова история” на Регионален исторически музей – Плевен ще бъдат изложени лични вещи на българина, провъзгласен за блажен на католическата църква от папа Йоан Павел II. Изложбата ще бъде открита в понеделник 17 ч.
Още една изложба, но насочена към любителите на изобразителното изкуство, ще бъде открита на следващия ден. Тя е дело на скулптора Атанас Колев и ще бъде открита в 17 ч. В Художествена галерия «Илия Бешков». В сряда културните прояви продължават с концерт на Общински хор «Гена Димитрова» с диригент Анелия Дечева. Изпълнителите ще представят популярни госпъл хорове от 18 ч. в зала «Катя Попова». Следващото събитие от плевенския културен афиш е в четвъртък. С паметна вечер плевенчани ще си спомнят за именития поет и преводач Вътьо Раковски. Проявата е от 16.30 ч. в художествена галерия «Дарение Светлин Русев».
За финал на седмицата меломаните ще се насладят на цигулков концерт на Санджар Сапаев. Той е на 20 ноември, петък, от 16 ч. В ХГ «Дарение Светлин Русев».

#тагове:

НАЙ-НОВИ: