До 2 месеца ще е готова сградата на факултет „Фармация” при МУ-Плевен

13.11.2015 13:59

fakultet_farmacia

До 2 месеца ще бъде готова сградата, където ще се помещава бъдещият факултет „Фармация” на Медицински университет – Плевен. Това съобщи днес на брифинг в пресклуба на БТА ректорът на вуза проф.д-р Славчо Томов.

Остава по-важният въпрос – акредитацията. Получена е вече акредитация за основно звено „Фармация”, но е поставено и ново условие – за акредитация на самата специалност. „Този процес, уточни проф.д-р Томов, трябва да приключи най-късно до средата на декември, след това предстои решения на Министерски съвет и на Народното събрание“.

„По отношение на кадровото обезпечение университетът има готовност и е обезпечено обучението за първите три години. Ако всичко върви така, както ние смятаме, че трябва да се случи, ако не с появят допълни пречки, които ние да не можем да преодолеем, тъй като си имаме опоненти в този процес, смятаме есента на 2016 г. да имаме прием“, заяви ректорът на МУ-Плевен. И добави, че това е програмата максимум, която са си поставили от висшето училище.

„Факултет „Фармация” ще е една нова придобивка не само за университета, но и за целия град, защото ще даде възможности за съсредоточаване на други производствени дейности в една по-далечна перспектива“, коментира още проф. д-р Славчо Томов. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: