Лъчезар Яков положи клетва за трети път като кмет на Община Гулянци

10.11.2015 17:46

10.11.gulqnci3

Днес на тържествена церемония положиха клетва новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Гулянци, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Клетвата води заместник-областният управител Бойко Балтаков. Церемонията започна с химна на Република България и химна на Гулянци. След като се заклеха да работят, ръководени от интересите на жителите на общината и за тяхното благоденствие, избраниците подписаха клетвени листове и официално встъпиха в длъжност. В първото си публично обръщение за новият мандат кмета на общината Лъчезар Яков благодари за гласуваното му доверие и увери, че и през следващите четири години ще работи за просперитета на община Гулянци. Той честити на общинските съветници и кметовете и заяви, че всички заедно от тук нататък трябва да работят в екип.

10.11.gulqnci1
Новият Общински съвет проведе първото си заседание, водено от най-възрастния съветник Мария Димитрова. За председател на местния парламент с девет гласа бе избран Огнян Янчев. Общо 17 общински съветници от четири политически сили положиха клетва днес – шест от БСП, по четирима от ГЕРБ и МК „Възраждане на община Гулянци” и трима от БДЦ. Кмет на община Гулянци за трети мандат е Лъчезар Яков.
В пет кметства избора приключи още на първи тур с победа на досегашните кметове: Иван Александров в Милковица, Стефан Тодоров в Искър, Красимир Първанов в Гиген, Росен Бешев – Загражден, Любомир Божинов – Брест. На балотажа за четвърти път доверие на досегашния си кмет Таня Кръстева гласуваха жителите на Дъбован. Също на балотаж бе избран Красимир Янчев в Долни Вит за пети мандат. Новите кметове на кметства са Тошко Гаврилов в Сомовит, Петър Парашкевов в Шияково, Бялка Белчева-Георгиева в Ленково и Цецо Пачев в Крета.

10.11.gulqnci2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: