Делото за жестoкото убийство в „Нежовец” влиза днес в Апелативен съд – В. Търново

09.11.2015 8:53

12.01.prisada

Днес в Апелативния съд във Велико Търново ще бъде разгледано делото за жестокото убийство на Л.Ц. във вила в местността „Нежовец” край Плевен.

С присъда Окръжен съд-Плевен е признал подсъдимите Мирослав С. Й., Кольо С. Й. и Юсеин А. С. за виновни в това, че на 17.02.2011 година при условията на опасен рецидив, в съучастие помежду си, отнели чужди движими вещи, (дебитна карта, два мобилни телефона, две СИМ-карти и огнестрелно оръжие с неустановена марка и модел, калибър 7.65мм ), всички вещи на обща стойност 154 лева от владението на собственика Л. Ц. с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на мъжа.

Тримата получиха доживотен затвор при първоначален специален режим.

Със същата присъда, Окръжен съд-Плевен е признал подсъдимите Ибрахим А. С. и Мехмед А. С.

Ибрахим С. А. е осъден на 18 години лишаване от свобода, а Мехмед С. А. – на 20 години лишаване от свобода, които да изтърпят при първоначален строг режим.

Плевенските магистрати са осъдили петимата да платят солидарно помежду си по 50 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на частните обвинители и граждански ищци В. П. Ц. и Д. Л. Ц. със законната лихва.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Плевен и въззивни частни жалби на осъдените лица.

Заседанието по делото е насрочено за 10,30 часа, информират от пресцентъра на Апелативния съд в старата столица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: