Баскетболният „Спартак“ си тръгна с победа от гостуването в Пловдив

07.11.2015 20:06

7.11.spartak

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) се поздравиха с четвърта победа, надделявайки с 82:93 над „Академик Бултекс 99“ (Пловдив). Треньорът Александър Дяковски започна срещата със стартова петица Димитър Маринчешки, Милован Савич, Веселин Георгиев, Александър Груев и Урош Величкович. Домакините влязоха в срещата по-добре, повеждайки с 4 точки, но „Спартак“ взе инициативата в средата на частта и успя да изравни. До края на първите 10 минути играта беше кош за кош и никой от двата тима не успя да поведе в резултата с по-солиден аванс. В заключителните секунди „Спартак“ и „Академик“ си размениха по една тройка, дело на Веско Георгиев и Ламбич, а резултатът на таблото показваше 20:22 след края на първата част.
Втората четвърт също започна оспорвано и три минути след подновяването на играта резултатът пак бе равен – 30:30. В средата на частта плевенчани се откъснаха напред със седем точки след тройка на Величкович и четири точки на Маринчешки, но авансът им бе стопен след две тройки на Васко Бачев и Михайлов. „Спартак“ отново дръпна с шест точки, но силна игра на домакините и пропуски на плевенчани позволиха на „Академик“ да навакса изоставането и дори да се оттеглят на почивката с две точки аванс – 48:46. В средата на третата четвърт „Спартак“ отново поведе с осем точки. За пореден път пловдивчани намалиха, но след стабилна игра плевенчани затвориха частта на 67:74. Във финалните 10 минути момчетата на Александър Дяковски доминираха и нито за миг не изпуснаха водачеството, извоювайки четвърта победа с 82:93.
Най-резултатен за „Спартак“ бе Димитър Маринчешки с 21 точки, а по 20 нанизаха Веселин Георгиев и Милован Савич. В следващия кръг спартаклии приемат тима на „Берое“.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: