Над 28 млн. лв. е стойността на мащабния проект за новото депо край Плевен

06.11.2015 11:25

press depo

28 073 605,77 лв. е окончателната стойност на проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Плевен”, реализиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”. Това бе обобщено днес от инж. Павлина Тодорова, началник отдел „Екология” в Община Плевен и ръководител на проекта по време на брифинг в Заседателна зала на местната управа. Финансирането на проекта от Европейския фонд за регионално развитие е малко над 22 млн. лв., национално съфинансиране – 3,9 млн. лв. и участие на общините, обхванати в новата система, от 1,8 млн. лв.

Регионалната система за управление на отпадъците е разположена между селата Опанец и Буковлък, в непосредствена близост до старото депо на община Плевен. Площадката е на 6 км от областния център и на 8 км от Долна Митрополия. Регионалната система за управление на отпадъците ще обслужва общините Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Пордим.

В първия етап е изградена клетка 1 на депото за твърди битови отпадъци, инсталация за сепариране, съоръжение за компостиране, център за предаване на опасни и други отпадъци, спомагателни сгради и съоръжения, вътрешни експлоатационни пътища, зелени площи, довеждаща техническа инфраструктура до площадката.

Днес в 12 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие официално новото депо край Плевен.

Очаквайте подробности от церемонията по откриване!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: