Българската песен за Детската Евровизия ще звучи и в плевенските училища

05.11.2015 16:25

evrovision_pesen

Песента „Цветът на надеждата” в изпълнение на Габи и Иван, която ще представи България на Детската Евровизия, ще звучи и в училищата на територията на област Плевен. Това потвърди пред „Плевен за Плевен” началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева. По този повод е изпратено писмо до всички училища с предложение и според техните възможности вместо традиционния училищен звънец, в началото на учебните часове да звучи „Цветът на надеждата”.

Инициативата „Училищен звънец” ще продължи до края на месец ноември. Тя е посветена на  домакинството на България на песенния конкурс и партньори в нея са Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката.

Стартът на инициативата бе даден в столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов” от генералния директор на обществената медия Вяра Анкова и заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

Посланието на тазгодишния конкурс към младите хора е да продължават да откриват своята музика, да мечтаят по-смело и да създават нови приятелства.

Снимка:evrovision.bnt.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: