Финален рунд на битката за общински кметове в област Плевен – eто и кои са претендентите!

01.11.2015 7:16

26.08.izbori

Освен балотаж за кметското място на областния център – Плевен, днес финален рунд има на изборите за кметове на още 9 общини в областта.

В Белене Милен Дулев от МК „Бъдеще за община Белене“ спечели 45.83% от гласовете на избирателите на 25 октомври и излиза в битка за кметското място срещу досегашния кмет Момчил Спасов от БСП. Той има резултат от 44.58% на първия тур.

Лъчезар Яков, издигнат от БСП за кмет на община Гулянци ще си оспорва мястото с дама –Маргаритка Кирова, кандидат от МК „Възраждане на Община Гулянци“. Тя е събрала 22,45% от гласовете на избирателите. Яков има на първия тур резултат от 47,7%.

Досегашният кмет на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, издигнат от местна коалиция „Заедно за община Долни Дъбник“, също излиза днес на балотаж. На първия тур миналата неделя той спечели 48.58%. Негов опонент е кандидатът на ГЕРБ Ангел Ангелов с резултат от 23.81% от 25 октомври.

Поредният балотаж за кметското място на община в област Плевен ще се състои днес в град Искър. Основните претенденти за кмет на тази община са Валентин Йорданов, издигнат от Коалиция „Бъдеще за община Искър” (БСП, ЗС „Ал. Стамболийски”, ПБСД, Атака) събрал 44,48% от гласовете на първия тур на местния вот и кандидатът на ГЕРБ Илияна Гложенска с резултат от 26,13%.

Балотажът в Кнежа днес ще е между кандидатът на ГЕРБ Илийчо Лачовски, който бе събрал 48.58% и досегашният кмет Симеон Шарабански, издигнат от МК „Коалицията за община Кнежа“, с 38.60%.

Кандидатите за кмет на Община Левски са досегашният кмет Любка Александрова от БСП, която спечели 36.15% и Георги Караджов от Коалиция „БЪДЕЩЕ“ (Реформаторски блок и ВМРО – Българско национално движение) с 29.44% от първия тур миналата неделя.

В Никопол битката за кметското място ще е между БСП и ГЕРБ. 32.64% от гласовете получи на 25 октомври кандидатът на ГЕРБ д-р Валерий Желязков, а с 25.11% на второ място остана досегашният градоначалник Емил Бебенов от БСП.

В Пордим кметското място си оспорват кандидати на ГЕРБ и АБВ. Най-висок резултат миналата неделя постигна кандидатът на ГЕРБ Детелин Василев с 30.97%. Другият претендент за кметското място е Емилия Ганчева от АБВ с 26.94%.

Битката за кметския стол в Червен бряг днес ще е между Данаил Вълов, издигнат от „Гражданско обединение за развитие на община Червен бряг – ГОР“ и кандидатът на ПП ГЕРБ Георги Георгиев. Вълов събра на първия тур 29,63% от гласовете на избирателите, а Георгиев – 27,98%.

Посочените резултати са на база 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии, публикувани на сайта на ЦИК – www.cik.bg.

Очаквайте подробности около хода на изборния ден и първи резултати!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: