Цветан Антов: С над 2000 гласа се е увеличила подкрепата за АБВ в област Плевен

30.10.2015 13:49

antov 30.10.

С над 2000 гласа се е увеличила подкрепата за ПП АБВ в област Плевен. Това коментира днес в пресклуба на БТА в Плевен областният лидер на партията Цветан Антов като направи анализ на изминалия първи тур на местните избори. Той добави, че това е резултатът без три общини – Долни Дъбник, Кнежа и Червен бряг, където АБВ е в коалиционен формат и няма как да бъдат отчетени гласовете.

Лично за мен резултатите не са много задоволителни, тъй като аз очаквах за Никопол да сме на балотаж за кмет на община, коментира Антов. Конкретно за община Плевен той посочи, че резултатите за кмет са равни с тези от парламентарните избори като трябва да се отчете, че вотът бе между 12 кандидати.

Общо 18 са общинските съветници на АБВ, влезли в местните парламенти на общините в област Плевен от чисто партийна листа. Трима са в община Плевен, един в Белене, в Гулянци – четирима, Никопол и Пордим по трима, двама са общинските съветници на АБВ в Искър и един е в Долни Дъбник.

АБВ е с избрани четирима кметове на кметства в областта – в село Лозица, общ. Никопол, с.Аспарухово, общ. Левски, с. Тотлебен, общ. Пордим и с. Брест, общ. Гулянци. В 10 села АБВ излиза със свои кандидати за кметове на балотаж.

Балотаж с издигнати от АБВ кандидати за кметове на общини тази неделя ще има в Гулянци и Пордим. Там от партията на Първанов се изправят съответно срещу кандидат на БСП и на ГЕРБ. В Долни Дъбник, Червен бряг и Кнежа на балотажите АБВ са в коалиционен формат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: