Весел спортен празник организираха в ЦДГ „Слънце“ в Левски

29.10.2015 7:33

29.10.slance1

В понеделник в ЦДГ „Слънце” – Левски се проведе весел спортен празник под наслов „Бързи, смели, сръчни” – част от Националната кампания „Участвам и променям“. Това информира младши учител Севдие Алиева. Малките спортисти заедно с родители и учители показаха бързина и ловкост, както и умение да печелят, но и да губят с достойнство.

29.10.slance2
Спортният празник бе открит от директорката на ЦДГ „Слънце” Наталия Христанова. В състезателните игри се включиха децата от всички групи на детското заведение на възраст от 3 до 6 години. Разделени на отбори, малките шампиони участваха в различни игри: „Аеробика”, „Събери кестените”, „Пътуваща топка”, „Бързи тротинетки”, „Гърненца” и „Велопарад”.

29.10.slance3
Празникът продължи близо час, като всяка една игра бе придружена от напътствията на учителките и под бурните подкрепяния на отборите. Зрителите също аплодираха участниците и се забавляваха. Спортните изяви бяха съпроводени с весели детски песни повдигащи духа на участници и присъстващи гости. Всички групи получиха заслужени награди и медали за успешното си представяне.
Целта на инициативата е от най-ранна възраст да се възпита у децата активно отношение към спорта, грижа за здравето и спортсменско отношение към живота, чрез подкрепата на всички участници.

29.10.slance4

 

29.10.slance5

 

29.10.slance6

 

29.10.slance7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: