БСП ще жали резултатите от местния вот в Плевен

29.10.2015 15:08

izbori kutiq

БСП ще жали резултатите от местните избори в Плевен. Това обяви днес на пресконференция общинският лидер на партията Цветко Цветков. Той посочи, че решение за това е взето снощи от Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП в Плевен.

„Не сме доволни от резултатите си от изборите, те са под нашите очаквания. В хода на кампанията по време на срещите, ние чувствахме сериозна подкрепа към листата ни с общински съветници и кмет на Плевен, но се сбъднаха най-лошите ни очаквания, че това няма да бъде почтена кампания”, посочи Цветков. Той добави, че в предизборната кампания освен многото купен вот, изявеният корпоративен вот, освен големият проблем негласували в община Плевен, големият проблем, който се е отразил върху вота за БСП, са били манипулациите в секционните избирателни комисии.

„От тук идва и първото решение да жалим резултатите от изборите. Имаме много случи на груб натиск от представителите на ГЕРБ в комисиите, на вмешателство, указване на начин на гласуване. Имаме много комисии с реализиран преференциален вот, но не е отразен в протоколите”, заяви Цветко Цветков.

От БСП ще искат и ръчно преброяване като ще се позовават на секции, където имат категорично открити пропуски.

Кандидатът за кмет от БСП Антон Георгиев посочи, че според него проведената предизборна кампания е била положителна и в нея не е била допусната нито една грешка. „Да си пожелаем едно по-добро управление на община Плевен”, добави Георгиев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: