Днес празнуват ерготерапевтите!

27.10.2015 6:58

ergotherapy

Световният ден на ерготерапията е отпразнуван за първи път на 27 октомври 2010 г. и от тогава се превръща във важна дата за промоция на професията на международно ниво.

Инициативата за това е на Световната федерация по ерготерапия (WFOT), която включва в себе си 73 национални ерготерапевтични асоциации или организации, в това число и Асоциация на българските ерготерапевти (АБЕТ) със седалище гр. Русе.

Професията Ерготерапия осигурява възможност за максимална степен на самостоятелност и независимост на лица с физически, умствени и емоционални отклонения чрез развиване, възстановяване, поддържане или промяна в ежедневните им умения за самообслужване и трудова дейност. Освен това ерготерапевтите спомагат за компенсирането на трайно увредени функции чрез адаптиране на домашната, училищна и работна среда.

Основна цел на ерготерапевтичната интервенция е да осигури пълно и активно участие на хората с увреждания в обществения живот и да подобри качеството на техния живот. Отличителна особеност на ерготерапията е холистичният подход към клиента, който е поставен в центъра на терапевтичния процес.

По материали от интернет

Снимка: anabiosi.gr

#тагове:

НАЙ-НОВИ: