МУ-Плевен ще чества тържествено празника си на 2 ноември

24.10.2015 12:07

30.07.mu

Ръководството на Медицински университет – Плевен организира тържествено честване на Празника на висшето училище на 2 ноември, понеделник, от 14.00 ч в зала „Магнум“ на Втора клинична база.

Празникът на университета отбелязва „рождената дата“ на висшето училище и произхожда от факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен, пояснияват от пресцентъра на вуза.

С решение на Академичния съвет датата 31 октомври е заложена като празнична в Академичния календар на МУ-Плевен. С Решение на Ректорския съвет празникът на висшето училище тази година ще се чества на 2 ноември, понеделник, който ще остане учебен и работен ден. От 14.00 ч е задължително присъствен за студенти, преподаватели и служители по време на тържественото честване в зала „Магнум“.

Началото на Празника ще бъде поставено с внасяне на символите и посрещане на ръководството на вуза с химна на академичната общност. След това ще се състои и официална церемония по награждане с плакети на представителите на академичната общност, придобили нови научни степени и академични длъжности през изминалата година. Тържественият ден ще продължи с спразничен концерт на Плевенска филхармония – „Концерт от бисове“ със солист Чавдар Вълков, цигулка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: