Трио хлапаци краде в село Петърница

23.10.2015 12:17

police

Три кражби за извършили трима малолетни от село Петърница – двама на 11 г. и един на 12 г. Това е станало ясно от проведено разследване на служители от РУМВР Долни Дъбник, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

Малолетните действали само на територията на родното си село.  Полицейските действия са организирани непосредствено след постъпили сигнали на 21 октомври.  На 19 октомври тримата са извършили кражба на щайга с инструменти, нож и ръчна помпа за помпане на гуми от паркиран в частен двор лек автомобил „ВАЗ“. Момчетата отнели предметите от незаключен багажник. Вещите са намерени и върнати на собственика.

На 20 октомври триото извършило нова домова кражба, за която вчера „Плевен за Плевен” вече съобщи. Тогава момчетата са прескочили ограда на частен имот, за да откраднат инструменти, ножовки, чукове и други преносими вещи. И тези вещи са намерени и върнати на собственика.

Допълнително разследване е установило, че 11-годишен от групата, е откраднал волейболна топка на 21 октомври около 15:10 часа от магазин в селото. Топката е върната на собственика. Уведомен е прокурор от РП – Плевен, който е разпоредил извършването на проверки по трите случая. По разкриване и документиране на престъпленията работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: