Отличиха най-добрите рецитатори в конкурса на РБ „Христо Смирненски” – Плевен

22.10.2015 8:36

momche recital

Най-добрите рецитатори, които участваха в конкурс, обявен от Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен, бяха отличени снощи по време на финалния кръг. Той се проведе в артзалата на културния институт. След кастинг, който се състоя през миналата седмица тричленно жури в състав плевенската поетеса Валентина Атанасова, Павлина Цветкова, библиотекар в чуждоезиковия отдел на РБ „Христо Смирненски” – Плевен и Даниела Заркова, секретар на Народно читалище „Пробуда” – Плевен, определиха 36 финалисти, разпределени в три възрастови групи.

nina

Конкурсът за рецитатори се организира за трета поредна година и се радва на голяма популярност. Той е под мотото „Аз искам да те събера във стих…” и е за рецитиране на стихове, посветени на България.

Ето и кои грабнаха наградите.

В категория до 15 години първа награда е за Бойко Цанов, втора – Неда Митева и трета Елизабет Захариева. Тук бяха раздадени и поощрителни отличия за Ана-Мария Йотова, която бе и най-малката участничка само на 7 г., за трио приз получиха Анна Никифорова, Борислава Янчева и Магдалена Цонкова. Третото поощрение бе за Симеона Бешкова.

recital dete 1

В категорията от 15 до 25 г. първа награда отиде при Георги Павлов, втора за Симона Иванова, а трета за Волен Енев.

В категория над 25 г. бе допусната до финал единствено Нина Чилянска, която се представи с авторско стихотворение.

Снимки: „Плевен за Плевен“

dete recitaljuri

#тагове:

НАЙ-НОВИ: