Читалището в с.Победа стартира проект за деца в неравностойно положение

18.10.2015 19:16

pobeda 1

Народно читалище „Зора-1990г.”, село Победа стартира новия си проект „За равен достъп до изкуство и култура”. Той е една от петте инициативи на читалищата в Община Долна Митрополия, които спечелиха подкрепа в конкурсната сесия „Протегнатата ръка е безценна”,  посветена на обявената от Европейски съюз  година на развитието 2015г. и  финансирана от Плевенски обществен фонд „Читалища” . Това информира Димитринка Гетова, секретар на читалището в с. Победа.

18.10. pobeda

В продължение на три месеца чрез планираните проектни дейности ще се създадат условия за развитие на уменията на децата в неравностойно положение в областта на културата и изкуството. Ще им бъде осигурен равен достъп до различни форми на изкуството, като същевременно ще се предостави възможност за интеграция.

На първата среща по проекта са присъствали представители на целевата група и читалищни деятели от местната общност. Мултимедийна презентация, представена от координатора на проекта Димитринка Гетова, е запознала аудиторията с целите, дейностите и очакваните резултати от проекта. Всеки участник е получил специално изработена за събитието брошура и други материали, предоставени от информационен център „Европа Директно” Плевен.

Снимки: НЧ „Зора – 1990 г.”, село Победа

pobeda 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: