Първа копка на спортна площадка направи Андрей Ковачев в Плевен

17.10.2015 14:56

17.10.ploshtadka

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев направи първа копка и даде началото на изграждането на спортна площадка, обградена с имената и постиженията на великите плевенски спортисти. Събитието се проведе в парк „10 декември“ зад СОУ „Христо Смирненски“ – Плевен.
Спортната площадка е проект на неправителствената организация „Рицари без броня”, която ще стопанисва спортните съоръжения за “Стрийт фитнес”. На площадката ще има паметни знаци с имената и постиженията на великите плевенски спортисти. Проекта се реализира с помощта на Община Плевен и личното съдействие на проф. д-р Димитър Стойков. Средствата за започването й са изцяло от дарители, които подпомагат сдружението, включително и от евродепутата Андрей Ковачев. На събитието присъстваха Владислав Николов депутат в 43-то Народно събрание, проф. Димитър Стойков кандидат за кмет на ПП ГЕРБ и областният управител Ралица Добрева.
“Верен съм на принципа да подпомагам младите хора и техните позитивни начинания. Давам си сметка, че само с подкрепата на отговорен кмет в лицето на проф. Стойков може да има бъдеще за младежите в Плевен”, сподели Андрей Ковачев.
Идеята на организаторите е децата и младите хора да черпят вдъхновение от успелите спортисти и те да бъдат техен пример за подражание. Това е първата по рода си спортна площадка в България. Наред с всички плочи на достойните спортисти ще има и празни, които да амбицират младите спортисти да запишат имената си на тях.
От сдружението „Рицари без броня“ желаят да има все повече такива площадки, които да върнат желанието на децата да спортуват.
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: