Яна Зеленогорска избра родния Плевен за първия си самостоятелен рецитал

16.10.2015 18:06

16.10.recital1

На първия самостоятелен рецитал на младата и талантлива цигуларка Яна Зеленогорска стана домакин в петъчния следобед Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ в Плевен. Под акомпанимента на роял на Мария-Елена Средова възпитаничката на проф. Ангел Станков в Националната музикална академия представи творби на Моцарт, Бах, Паганини, Бетовен, а сред гостите на концерта бе и нейният баща Найден Зеленогорски.

16.10.recital3
Изключително съм развълнувана, тъй като това е първият ми самостоятелен концерт, сподели броени минути преди началото на проявата Яна Зеленогорска. Тя разкри, че концертът в Плевен е своеобразна генерална репетиция за участието й в Международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова“. Подбрахме програмата заедно с проф. Ангел Станков, като следващия петък ще се явя на първия тур от конкурса, разкри цигуларката, която си пожела най-вече спокойствие и уравновесеност при представянето си.
Яна Зеленогорска сподели, че заедно с подготовката си за участие в престижния конкурс, работи усилено с момичетата от „КвартетЪТ“, в който освен нея участват още Венета Гудева (цигулка), Михаела Павлова (виола) и Йоанна-Мария Колева (виолончело). В момента готвим проект с Румен Бояджиев-син, който композира произведение специално за нас, но още пазим подробностите в тайна, с усмивка разказа Яна.

16.10.recital4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: