„С лице надолу“ – новият филм на Камен Калев, с премиера и в Плевен (видео)

13.10.2015 10:13

Новият филм на Камен Калев „С лице надолу“ е вдъхновен и създаден по истински случай. В него се засяга един наболял за българската действителност проблем – трафикът на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

13.10.film1

Избраният за главна мъжка роля френски актьор Мелвил Пупо пристига в София за премиерната седмица на френско-белгийско-българската копродукция. Той е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите роли са изиграни от хора без опит в киното, подбрани след задълбочен кастинг, продължил повече от година из цялата страна. Мелвил влиза в ролята на Сами – французин, който е принуден да се внедри в български канал за трафик на хора. За да постигне целта си, той се нуждае от помощта на Елка, проститутка от ромски произход, изиграна от 16-годишната Сехер Небиева.

13.10.film2

Обстоятелствата притискат двамата герои и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение. „С лице надолу“ тръгва по кината от този петък, 16 октомври, едновременно в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград, Шумен, Видин, Търговище, Враца и Хасково.

13.10.film3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: