Първите деца кибер скаути получиха своите значки в Плевен

06.10.2015 17:13

6.10.kiberskauti

Първите деца, преминали обучение за кибер скаути, получиха днес своите сертификати и значки в сградата на ОД на МВР – Плевен. Това са ученици от 5 и 6 клас от четири училища в областта –  Прогимназия „Цветан Спасов“ в Плевен, ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен, ОУ„Д-р Петър Берон“ в Червен бряг и ОУ „Христо Ботев“ в село Милковица, община Гулянци. Всички те са участници в Детската полицейска академия за учебната 2015/16 г.

Обучението е в изпълнение на програмата „Безопасен интернет”. Децата бяха обучени от експерти на Национален център по безопасен интернет. Центърът има 10 годишен опит в превенцията на компютърни престъпления и злоупотреби, насочени срещу деца.

6.10.police deca

По време на обучението са разглеждани темите „Какво е интернет днес и какви са начините, по които го ползваме“; „Какви рискове и опасности за деца крие интернет“, „Социалните мрежи – особености и рискове“, „Насилието – реално и виртуално“.

6.10.sertifikat kiber

Своите сертификати и значки първите деца кибер скаути получиха от зам.-директора на ОД на МВР-Плевен комисар Валери Петков и началника на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен, Албена Тотева. Комисар Петков поздрави децата и заяви, че полицейската дирекция в Плевен е готова да партнира и на други подобни обучения.

„Скъпи деца, виждам, че сте доволни от участието си в тази кампания. Вие сте доброволците, които ще предадат на своите съученици знанията и уменията, придобити при обучението си, за да може да се постигне ефектът, който всички ние очакваме – да използвате безопасно интернет”, каза и началникът на РИО-Плевен, Албена Тотева.

6.10.kiber skauti

#тагове:

НАЙ-НОВИ: