8 общински администрации в област Плевен приемат млади висшисти по „Старт в кариерата”

30.09.2015 10:54

Pleven

В 8 общински администрации в област Плевен са обявени места за млади висшисти по програма „Старт в кариерата”, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Началото на програмата бе поставено на 28 септември. От тази дата в бюрата по труда се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации.

Обявени места за млади висшисти има в общинските администрации на Плевен, Белене, Гулянци, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Кнежа, Никопол и Червен бряг. Свободни позиции има и в Областна администрация – Плевен, както и в отделни звена на централните ведомства.

Общо 1 059 работни места в публичната администрация са заявени по настоящата процедура на програмата в цялата страна. Висшисти до 29-годишна възраст могат в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност.

Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 576 младежи.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, филолози, еколози и др.

В общинските администрации работните места са 424, а в областните управи – 59. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.

Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 23.10.2015 г. включително, завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи до 23 октомври 2015 г. включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни или заети.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на Интернет-страницата на Агенцията по заетостта на адрес: http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и във всички бюра по труда.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: